letlts.jpg Biztonság

A 2011-es cápatámadások miatt mindenki érdeklődjön a parti őrségeknél, amennyiben a Praslin szigetén fekvő Anse Lazioba és Cote D’OR-ba utazik.

Szomália területeinek vizein, valamint a Szomáliával határos nemzetközi vizeken gyakoriak és folyamatosak a hajók elleni kalóztámadások és fegyveres rablások. A kalózok modern motorcsónakjaikkal akár a szárazföldtől 200 tengeri mérföldön túl is megtámadják a tengerjárókat. Erre tekintettel a Külügyminisztérium nem javasolja az utazást olyan útvonalon, amely Szomália tengerparti szakaszán (Ádeni-öböl, valamint Szomália keleti partszakasza) keresztül vezet. Aki mégis itt hajózna, naprakész információhoz juthat a következő honlapon:www.icc-ccs.org.uk  

A Seychelles-szigetek turisztikai bevétele 20 százalékkal mérséklődött az elmúlt hónapokban, a kalózok támadásai miatt ugyanis sok turista elmaradt. Voltak brit, olasz, dél-afrikai állampolgárok, akiket hajójukkal együtt elraboltak a kalózok.

Biztonságos helynek számítanak a szigetek, de senki ne vigyen jelentős kézpénzt magával. Este ne sétáljanak az utcán. A turisták ellen a leggyakrabban elkövetett bűncselekmény a zsebtolvajlás. Senki ne vigye magával az útlevelét, csak annak másolatát, ha sétálni, vásárolni megy. Értéktárgyaikra figyeljenek. Értékeiket mindig helyezzék el széfben, irataikról legyen másolatuk. A tolvajok kedvenc célpontjai a parkoló autók, a szállodák és a strandok.


Signal_attention.png Beutazási és tartózkodási feltételek

Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Seychelles-szigetekre. A 30 napig érvényes ingyenes

Visitor’s Permit érkezéskor a repülőtéren történő kiállításának feltételei:

- Az utazás időpontját hat hónappal meghaladó érvényességű útlevél
- Visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy
- Visszaigazolt szállásfoglalás
- Jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre
- A tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek megléte (150 USD/nap)

 

Seychelles-Flag.png Tudnivalók az országról

A szigeteken (90 gránit és korall sziget alkotja) az angol és a francia egyaránt hivatalos nyelv, amelyet széles körben használnak, emellett a kreolt is beszélik. Főváros: Victoria, államformája: köztársaság. Függetlenségét az Egyesült Királyságtól): 1976. június 29-én nyerte el. Nemzeti ünnep: június 18, az Alkotmány Napja. Idő: UTC (GMT) + 04:00. Hívószám: +248. Valuta: seychelles-i rúpia (SCR). Terület: 451 km2, a tengerpart hossza: 491 km, a legmagasabb pontja: Morne Seychellois 905 m. Seychelle éghajlata mindig kellemesen meleg és kiegyenlített. A hőmérséklet ritkán esik 24 °C alá vagy emelkedik 32 °C fölé. Január és február a legcsapadékosabb hónapok. A nudizmus tilos, a monokini helyenként engedélyezett. A droghasználat és birtoklás súlyos következményekkel járhat. A homoszexualitás illegális. A nemzetközileg ismert hitelkártyákat elfogadják.


Health.png Közegészség, egészségügyi helyzet

Ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése. Utazás előtt javasoljuk felkeresni az Országos Epidemiológiai Központot (1097 Budapest, Gyáli út 2-6., tel: 476-1100, fax: 476-1223, honlap: www.oek.hu), ahol a szükséges védőoltásokkal kapcsolatban, valamint egyéb trópusi egészségügyi kérdésekre naprakész tájékoztatást adnak.

"Chikungunya"-vírus: A szúnyogcsípés útján terjedő vírus ellen védőoltás jelenleg nincs, de a vírus maga nem halálos, gyenge egészségi állapot esetén a legrosszabb esetben magas lázzal járhat. A járvány elszórtan alakult ki. Legutóbb 2005/2006-ban volt jelentősebb "Chikungunya"-vírus járvány. Naptej és szúnyogok riasztására alkalmas krém mindenkinél legyen.

Az egészségügyi ellátás minimális, a központi kórház Victórián található, ennek száma: + 248 4388000, a mentőt a 999-es számon lehet hívni.

Utoljára módosítva: 2014. 02. 17.