letlts.jpg Biztonság

Minden értéket széfben tartsanak, jellemző az értéktárgyak megszerzésére irányuló rablás. Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy az országban semmilyen hivatásos magyar képviselet nincs. A legközelebbi magyar nagykövetség Kenyában található, ezért az oda utazóknak a konzuli segítség nyújtása nem megoldott, illetve rendkívüli nehézségekbe ütközik, és hosszabb időt vesz/vehet igénybe. Ezért javasoljuk, hogy vegyék föl a kapcsolatot az Európai Unió valamely tagállamának helyi képviseletével.

Az esti séták nem biztonságosak, gyakoriak a fegyveres támadások.

A kábítószer birtoklást akár negyvenöt év börtönnel is büntethetik. A homo szexszualitást nem tolerálják a hatóságok. 


Signal_attention.png Beutazási és tartózkodási feltételek

Ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése. Az útlevél legalább hat hónapig érvényes kell, hogy legyen. Két üres oldal kell, hogy legyen az útlevélben.

A vízummentes beutazás feltételei: Az utazás időpontját hat hónappal meghaladó érvényességű útlevél; Visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy; visszaigazolt szállásfoglalás; jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre; a tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek megléte (100 USD/nap). 


Mauritius-Flag.png Tudnivalók az országról

Az ország fővárosa, Port Louis. Függetlenségét 1968-ban nyerte el az Egyesült Királyságtól. A lakosság 68%-a indiai, 27%-a kreol, 3%-a kínai és 2%-a francia. A lakosság összetételéből adódóan a miniszterelnök mindig indiai.

Nem voltak őslakosok a szigeten. Az arab hajósok többször is kikötöttek a parton a tízedik század óta. A szigetnek a Dina Robin nevet adták. Majd portugálok, hollandok érkeztek, 1715-ben pedig kikötöttek a franciák. 1810 nagy csata után az angolok is partra szálltak. 1832 óta hivatalos nyelv az angol, de a franciát többen beszélik.

Az ország 1968 óta független, 1992 óta az államforma köztársaság.

Mauritius gazdasága összetett, a vagyoni különbségek nagyok. A gazdaság főként a cukornádtermelésen, az idegenforgalmon, a textiliparon és a szolgáltatásokon alapul. Cukornádat termelnek a művelt földek 90%-án.

 

Health.png Közegészség, egészségügyi helyzet

Aki sárgalázzal fertőzött területről érkezik, attól kérik a sárgalázoltás meglétét igazoló könyvet.

Maláriaveszély nincs. A kórházak jó színvonalúak, de drágák, ezért csak biztosítással utazzanak a szigetre.

Utoljára módosítva: 2015. 11. 13.