"Mindenképp próbálja ki ezt a hihetetlenül különleges éttermet, ha már eljutott ebbe a távoli országba." - mondhatja ezt bárki, aki már hallott az alábbi lenyűgöző éttermekről a világ egzotikus és kevésbé egzotikus helyein.

1. Ithaa: vízalatti étterem a Maldív-szigeteken

Nincs ennél egyedibb és fantasztikusabb élmény a Maldív-szigeteken! A 2005-ben nyílt Ithaa Restaurant a világ első vízalatti éttermeként hirdeti magát. A technikai korlátok miatt az étterem elég kicsi, maximum 14 fő befogadására képes, így azonban nem elég napokkal előre gondoskodni a foglalásról, ez az időtáv inkább hónapokra tehető! Az öt méterrel a tenger alatt fekvő étterem másik korlátja a víz nyomása, a szerkezet a tervek szerint kb. 20 évig bírja a megpróbáltatásokat, szóval ne halogassa túl sokáig, keresse fel az éttermet a Dél-Ari-atoll, Rangali-szigeten. Bónusz programként már lehetőség van arra, hogy egy félórás tengeri “sétát” tegyünk a háromszemélyes Nemo tengeralattjáróval (30 méteres mélységig üzembiztos). Sőt, ha nem elég a luxus, van az a pénz, amiért édeskettesben lehetnek a tengerfenéken: az étterem hálószobává alakítható (maga az étterem egy Hotelhez tartozik).

zanzibar the rock restaurant2. The Rock: úszó oázis Zanzibárban

Tanzánia partjainál, egészen pontosan Zanzibárban találja a “The Rock” éttermet. Ahogy a neve is mutatja, az étterem egy szikladarabon, az "óceán közepén" fekszik. Kis túlzással a közepén, valójában közel van a parthoz, alacsony vízállás, apály esetén gyalogosan is könnyedén megközelíthető. Első ránézésre egy romos helynek tűnik, azonban közelebb érve hozzá, illetve belülről is megtapasztalva az élményt, egészen más véleménye lesz az embernek!

3. Labassin Waterfalls Restaurant: Fülöp-szigetek

A Fülöp-szigeteki Villa Escudero szállodához tartozó Labassin Vízesés étterem díszleteként  egy vízesés szolgál. Sőt, ez nemcsak háttérkép, a vendégek lábai alatt is víz folyik.

 
 

4. Grotto Restaurant: Thaiföld

"Mezítlábas vacsora" - így is megfogalmazható a Grotto Étterem lényege. A helyszín: Phranang Beach egyik óriási homokkősziklája, a Hotel Rayavadee in Krabi. A barlangot finom homok borítja, és csak pár lépés a tenger. Cipőt sem kell vinni!

 
 

 

5. Ali Barbour’s Cave: Mombasa, Kenya

Ez itt a földalatti mennyország, Ali Barbour Barlangja, a kenyai Mombasától 30 km-re délre található. Az étterem több barlang, terem összefűzött labirintusa, legmélyebb pontja 10 méterrel a föld alatt helyezkedik el. A legtöbb helyen az ég felé nyitott, így ha hangulatos estére vágyunk, érdemes itt vacsorázni, ahol gyönyörködhetünk a lampionokon túl a csillagokban is.

 

 

6. Fangweng: Kína

"A kínai Jangce folyó felett magasodó sziklába kapaszkodó Fangweng étteremmel kevés veszi fel a versenyt, ha panorámáról van szó. A festői táj mellett még a szemben ugráló bungee jumpigosokat is bámulhatjuk, miközben tradícionális Hubei ételeket eszünk. Mennyei."
/foldlako.hu/ 

 

 
 

7. Redwoods "Faház": Új-Zéland

A Redwoods Treehouse Új-Zélandon található. Egy reklámkampányhoz született, és csak 2008-2009 között üzemelt, de ma is kibérelhető: esküvők, céges és más rendezvények kedvelt helyszíne. De akár csupán egy vacsorára bérbe vehető.

 

 
 

 

8. Grotto Palazzese: sziklába vájva Olaszországban

Olaszország adriai oldalán, Baritól alig 30 kilométerre található a Grotto Palazzese étterem, amelyet egy barlangban, közvetlenül a tenger fölé építettek. A vendég alatt a hullámok csapkodják a sziklát! Az étterem az azonos nevű szálloda része. Az étterem/bár rész szeptembertől áprilisig zárva!9. Le Panoramic: Chamonix - Franciaország

Rengeteg alpesi étterem kínál extrém panorámát a hófödte hegyekre, de csak kevés olyan van, amely épp az Alpok legmagasabb csúcsára, a Mont Blanc-ra nyílik. A Chamonix közelében kabinos lifttel könnyen elérhető Le Panoramic teraszáról szédületes a kilátás, miközben a kaja sem rossz: tészták, levesek, steak-ek, libamáj, ...!10. Vacsora a levegőben

A világ egyre több városában elérhető az a szolgáltatás, amely igénybevételével 50 m-es magasságban fogyaszthatjuk el a vacsoránkat. Az egyszerre 22 főt befogadni képes lebegő éttermet hatalmas daru emeli fel az égbe, gyakorlatilag a városban bárhol, verhetetlen panorámát nyújtva ezzel. Rendkívül biztonságos a szerkezet, rögzített székek, asztalok, tányérok; természetesen székbe csatolva lehet csak megvacsorázni. Egy étkezés 1 órát szokott igénybe venni, ez idő alatt a székekből felállni, magunkat kicsatolni nem szabad. Természetesen szükség esetén bármikor leengedhető az étterem, ez kb. 1 percet vesz igénybe. (Tériszonyosoknak nem ajánlott!)

 

/A cikk eredetijét a foldlako.hu oldalon olvashatja el./

UTAZÁSI AJÁNLATKÉRÉS