ZANZIBÁR

1.000 €/fő-től

Bécsből repülővel, szállás reggelivel

 

zanzibar

 

Tovább a zanzibári AJÁNLATOKRA


GYORS ajánlatkérés az ŰRLAPON


 *
 **
 ***
 ****
 *****
 

 

 

 

Zanzibárról

Egy gyönyörű kis sziget, kb 40 km-re a tanzániai partoktól, az Indiai-óceánban. Kétségtelenül Kelet-Afrika legjelentősebb helyei közé sorolhatjuk. A 19. században a világ elsőszámú fűszerszigetévé és a rabszolga-kereskedelem központjává nőtte ki magát. Zanzibár és a szomszédos Pembasziget kiváló agrárterületekkel rendelkeznek. Az 1818-ban Mauritiusról behozott szegfűszeg termelése a mai napig is biztosítja e szigetek világhírét. Valójában két nagyobb sziget, Zanzibár, Pemba- és a hozzájuk tartozó kis szigetek alkotják. A múlt századi, színes épületek közti séta, vagy a tengerparti naplemente varázsa, szinte el is feledteti velünk, hogy Afrikában járunk.

A sziget világa ötvözi Kairó nyüzsgő mindennapjait, az Indiára emlékeztető különleges fűszerillatokkal. A Zanzibár szó, eredeti jelentése bizonytalan, több elképzelés is van. A nyelvészek többsége szerint a fűszersziget neve, a perzsa eredetű Zangi-bar szóból ered, melynek jelentése: "a feketék partja". A sziget partjainak mentén érintetlen, csodálatos strandokat találhatunk, elzárva a zsibongó emberek hadától, a természet lágy ölén. Itt delfinekkel és egyéb szép tengeri teremtményekkel is találkozhatunk.

Az elmúlt néhány évben Zanzibár turistaforgalma fellendülni látszik, hiszen a helybéliek barátságosak, vendégszeretőek, s nem utolsó sorban az ország különlegessége miatt látogatnak ide egyre többen.


zanzibar

 ZANZIBÁR

1.000 €/fő-től

Bécsből repülővel, szállás reggelivel

 

Tovább a zanzibári AJÁNLATOKRA

GYORS ajánlatkérés az ŰRLAPON


 *
 **
 ***
 ****
 *****