SEYCHELLE - SZIGETEK

1.200 €/fő-től

Bécsből repülővel, szállás reggelivel

 

seychelle

 

Tovább a seychelle-szigeteki AJÁNLATOKRA


GYORS ajánlatkérés az ŰRLAPON


 *
 **
 ***
 ****
 *****
 

 

 

 

Elhelyezkedése

A mintegy ezer mérföldre Kelet-Afrika partjaitól, Madagaszkártól északra, az Indiai-óceánon található Seychelle-szigetek 34 gránitmagos korallszigetből és hatvannál is több korallszirtből álló csoport, amelynek összterülete 405 km2. Körülbelül nyolcvanezer ember lakja: zömükben kreolok, malájok, kínaiak és indiaiak.

Érdekességek

Seychelle élővilágára nem volt jótékony hatással az emberi beavatkozás, hasonlóan más parányi ökorendszerekhez. Ennek tudható be, hogy a legtöbb óriásteknős eltűnt a gránitszigetekről, a part menti és alacsony hegyi erdők kopárabbá váltak, és kihalt számos őshonos faj, mint például a seychelle-i törpepapagáj vagy a sós vízi krokodil. Mindent összevetve azonban a kihalások száma kevésbé lesújtó, mint például Mauritiuson vagy Hawaii-on, mivel csak az 1770-es évek óta lakják. A seychelle-i növény- és állatvilág védelme számos sikert könyvelhet el.
E szigetcsoport földünk legnagyobb, korallokból felépült szigetvilága, három legnagyobb szigete Mahé, Praslin és La Digue. Tengerpartjai gyönyörűek, finom, fehér homokosak, s leginkább érintetlenségével vonzza a turistákat, hiszen mindmáig őrzi eredeti, paradicsomi állapotát. Természetesen ennek az idilli környezetnek (borsos) ára van, olcsó szálláshelyet, éttermet, szórakozási lehetőséget nem érdemes keresnünk. A Seychelle-szigetek óriási teknőcök és ritka madárfajok búvóhelye, számtalan lehetőséggel a vízi sportok szerelmesei számára, sekély vizű, pálmafákkal szegélyezett strandokkal. Az őslakosok vérében kreol, indiai, kínai, angol és francia vér keveredik, rendkívül kedvesek és barátságok, éjjel-nappal vidámak – na ja, a világ egyik legszebb táján élhetnek. A hófehér homok, a karcsú kókuszpálmák, a buja trópusi növényzet, a gazdag vízi világ megigézi az idelátogatókat. S bár manapság földünk egyik „legfelkapottabb” nyaralóhelye, az óceán partját nem pöttyözik kilométerek hosszán luxusszállodák, az egymástól gondos távolságra megépített hotelekhez és üdülőtelepekhez mesés tengerparti szakaszok tartoznak, ahol az azúrkék lagúnákban önfeledten fürdőzhetünk, olykor akár egymagunkban is.

seychelle

 SEYCHELLE - SZIGETEK

1.200 €/fő-től

Bécsből repülővel, szállás reggelivel

 

Tovább a seychelle-szigeteki AJÁNLATOKRA

GYORS ajánlatkérés az ŰRLAPON


 *
 **
 ***
 ****
 *****