MEXIKÓ

1.000 €/fő-től

Bécsből repülővel, szállás, félpanzió

 

mexiko

 

Tovább a mexikói AJÁNLATOKRA


GYORS ajánlatkérés az ŰRLAPON


 *
 **
 ***
 ****
 *****
 

 

 

Mexikóról

Mexikó a föld legnépesebb spanyol nyelvű országa és Latin Amerika legjelentősebb állama, gazdag történelemmel, Azték és Maya kultúrával. Időjárása egész évben lehetővé teszi az üdülést a közismert helyeken, mint például Cancun vagy a Riviera Maya. A mexikóiak büszkék hagyományaikra, melyeket a mai napig is őriznek és ápolnak. Kulturális kincseinek köszönhetően nemcsak a napozók, hanem a hagyományok és letűnt korok kedvelőinek is népszerű úti célja.
Mexikóvárosban működik a világ legolcsóbb és legtisztább metrója. 2 pesóért (kb. 30 forint) akárhányszor átszállhat az utas a 12 vonal valamelyikére. A mexikói emberek valószínűleg leginkább a szürke szint utálhatják, ugyanis mindent tarkára festenek.Édesszájúbb nemzet valószínűleg nem létezik. A városok bármely tetszőleges pontján öt méteren belül találunk egy cukorkaárust. A buszpályaudvaron hosszabb a sor a nyalókáknál, mint a jegypénztárban.
Két járat kivételével Mexikóban nem közlekedik személyvonat. A vonalak magánkézbe kerülésével megszűnt a személyszállítás. Mindenki busszal jár, ezért mindenhol van egy csomó buszpályaudvar, ahol a reptereket megszégyenítő biztonsági kiléptetés van. Apropó biztonság: láttunk már baseballütőt a sofőrülés alatt.

Érdekességek a Tequiláról

1. Így idd a tequilát!
Ha Mexikóban jársz, akkor az eredeti receptnek megfelelően idd a Tequliát, ugyanis az itthon ismert só-citrom tequila_mexikoés fahéj-narancs rituálét nem ők találták ki. A rendkívül illedelmesen étkező mexikóiak között elképzelhetetlen, hogy valaki sót nyaljon, majd a szétfröccsenő citromba harapjon, mindegy, hogy étteremben vagy kocsmában vagyunk.
Hogyan is kell tehát helyesen fogyasztani?
Hozzávalók:
- só
- lime (nem citrom!)
- sangrita
A sangrita egy erősen fűszerezett paradicsomlé, amelyet kis feles pohárban szolgálnak fel a Tequilához. A felespohár szélét körben bekenik sóval. A lime-ból finoman csavarhatunk a paradicsomlébe és a Tequliába is, ha szeretnénk, de semmi esetre se harapjunk bele.
Eztán jöhet az ivás, azonban kortyolgatva! Nem "húzzák le egy hajtásra" ezt az italt a mexikóiak, hanem kiélvezik azt az ízharmóniát, amelyet a tequila és a fűszeres paradicsom egymás utáni kortyolgatása nyújt.

2. Az igazi tequila
Nem is gondolnánk, mennyi szabálya van a minőségi tequila gyártásának. A legfontosabb ezek közül az, hogy csak a Mexikóban gyártott ital nevezhető ténylegesen tequilának. A mexikói Jalisco-ban létezik is egy település, amely nevét a kék agavéról kapta.

3. A rejtélyes kék agavé
A legtöbb szeszes itallal ellentétben a tequila minősége nem a hordótól függ, hanem különleges alkotóelemétől, a kék agavétól. Ez a növény nagyjából 8 év alatt fejlődik ki teljesen, súlya meghaladhatja a 45 kilogrammot is. Az igazi tequila ismérve, hogy legalább 51% kék agavét tartalmaz, de létezik 100%-os változata is, ilyen például a hazánkban oly népszerű el Jimador tequila.

4. Egy nap, ami csak a tequiláról szól
A sok ünnepnap közé igenis befér egy Nemzetközi Tequila nap! Az Egyesült Államokban és Mexikóban is megünnepelték ezt a különleges italt, július 24-én. Elképzelhető, hogy hamarosan hazánkban is koccintanak majd erre a napra a mexikóiak kedvenc 100% agavéból készült tequilájával.

5. A legdrágább tequila
Nemcsak a minőségi borok ára szökhet az egekbe. A Guiness Rekordok Könyve szerint, a legdrágábban értékesített tequilát 2006-ban egy magángyűjtő szerezte meg pontosan 225.000 dollárért (azaz több mint 51 millió forintért).

6. Margaritát mindenkinek!
Az egyik legnépszerűbb tequila alapú koktél a Margarita, amelyet állítólag egy színésznőről neveztek el, valamikor az 1950-es évek környékén. Úgy tűnik Las Vegasban rajonganak ezért a koktélért, itt készítették el ugyanis a világ legnagyobb Margaritáját, amely 8500 gallon, vagyis 32.000 literes volt.

(forrás: femcafe.hu)

mexiko

 MEXIKÓ

1.000 €/fő-től

Bécsből repülővel, szállás, félpanzió

 

Tovább a mexikói AJÁNLATOKRA

GYORS ajánlatkérés az ŰRLAPON


 *
 **
 ***
 ****
 *****