mauritius

 

Tovább a mauritiusi AJÁNLATOKRA


GYORS ajánlatkérés az ŰRLAPON


 *
 **
 ***
 ****
 *****
 

 

 

„Elnézve a szigetet az jut eszedbe, hogy először Mauritiust teremtette Isten és csak aztán, az ő mintájára, teremtette meg a Mennyországot.” Mondta Mark Twain 1897-ben. A sziget és az ott honos egyedi madarak mély nyomot hagytak Gerry Durell-ben is. A sziget ihlette a Hahagáj című könyvet is. Ma a sziget a nászutasok paradicsoma elsősorban.

Mauritius egy kis, korallzátonnyal körülvett sziget az Indiai-óceánon, több mint 500 mérföldre Madagaszkártól. A sziget eddig csak két összefüggésben hallhattuk. Természetesen turisztikai érdemeivel összefüggésben, a másrészt pedig a CNN időjárás-jelentéseiben: az évnek ebben a szakában ugyanis ciklonok rázzák a kis szigetet (két óra autóútnyi átmérőjű), elzárva azt a külvilágtól.

Látni- és tennivalók

A sziget elsősorban pihenésre, romantikára, napozásra, úszásra, búvárkodásra és egzotikus étkezésekre alkalmas. Amit a tengerparton kívül is érdemes meglátogatni, azok a sziget belsejében található gyönyörű természeti jelenségek  (pl Black River Gorge, vagy a Grand Bassin, egy vulkáni tó, a szigeten élő hinduk szent helye), illetve a főváros, Port Luis, amit a kevert nemzetiségű piacai miatt vagy a legnagyobb város, Curepipe, melyet boltjai, ékszerei miatt látogatnak a turisták. Érdemes egy napot szánni még Pamplemousses botanikus kertjeire, Casela Bird Park madaraira is, mert a világon egyedülálló kestel és rózsaszín galamb is itt látható. A kultúrára szomjazóknak pedig ott van Mahebourg egy gyarmati időkből ránk maradt kis falu, tengerészeti múzeummal.

Megtekintésre érdemes még a híres Sega, a mauritiusi tánc, amely eredetileg Afrikából származott el, Madagaszkáron keresztül. A tánc a szigetlakók boldogság és öröm utáni vágyát fejezi ki. A másik látnivaló a Mauritius Lóverseny Klub, amelyet 1812-ben alapítottak, na kik? – az angolok. Ez volt a világ második lóversenypályája és a mai napig híres, a világ minden tájáról érkeznek ide lovak és zsokék.

A sziget történelméből adódik igen kevert népessége: van itt indiai, afrikai, kínai, muszlim és persze egy adag európai is. A keveredés megmutatkozik a konyhán is. Rendkívül finom és változatos étrendet bírnak maguknak. Persze könnyű nekik: a százféle zöldség, tradíció, és tengeri herkentyű birtokában.

Információk Mauritius-ról

Mauritius az Indiai-óceán egyik legszebb és legzöldebb szigete. Bár Afrikához esik a legközelebb, történelmében és életében a brit, francia és az indiai hatás érvényesül a leginkább. A domborzat változatos, a magas hegyekről vízesések zuhannak alá. Kivételesen különleges tengeri és szárazföldi állatvilág él itt, amelyeket a nemzeti parkokban természetes élőhelyükön láthatnak a turisták.
A tengerpart mindenhol finom fehérhomokos, akár a hintőpor, a víz mindig meleg, lassan mélyülő. A sziget exkluzív szállodái tökéletesen alkalmasak családdal, akár több gyerekkel történő nyaralásra is, mert a szobák igen nagyméretűek és midenhol változatos programokkal és kedvezményekkel várják a kicsiket. Szinte minden hotelben találnak mini-klubot, a tengerparton fantasztikus homokvárakat építhetnek, kihajózhatnak üvegfenekű hajóval, hogy meglátogathassák 'Némót' és más halakat, különleges korallokat. Feltétlenül kiránduljanak el a Pamplemouss Nemzeti Parkba az óriásliliomokhoz és Chamarelbe a 7 Színű Föld Parkba az óriásteknősökhöz!

mauritius

MAURITIUS

1.100 €/fő-től

Bécsből repülővel, szállás reggelivel

 

Tovább a mauritiusi AJÁNLATOKRA

GYORS ajánlatkérés az ŰRLAPON

 MAURITIUS

1.100 €/fő-től

Bécsből repülővel, szállás reggelivel

 


 *
 **
 ***
 ****
 *****