MALDÍV-SZIGETEK

1.200 €/fő-től

Bécsből repülővel, szállás reggelivel

 

maldiv

 

Tovább a maldív-szigeteki AJÁNLATOKRA


GYORS ajánlatkérés az ŰRLAPON


 *
 **
 ***
 ****
 *****
 

 

 

 

Maldív-szigetek kultúrája

A Maldív-szigetek kultúrája az idők során erősen formálódott a különböző országokból érkező és itt letelepedő népek által. A mai napig tapasztalhatjuk az indiai, sri lankai, arab, perzsa, indonéz, maláj és afrikai kultúrák hatásait. A Maldív-szigetek egy fontos hajózási útvonalon található, és a rajta keresztülhaladók mind itt hagyták nyomaikat a kialakult szokásokban. Annak ellenére, hogy a Maldív-szigetek, mint egy olvasztótégelyként működtek, egy egyedi kulturális arculat jött létre.
A Maldív-szigetek legnépszerűbb zene és tánc formái közé tartozik a Bodu Beru, amit a hagyomány szerint afrikai rabszolgák vezettek be a XIX. század elején. Emellett akadnak más irányzatok is: ezek közé tartozik a dél-ázsiai eredetű Bandiya Jehun és az indiai pop zene, amit napjainkban minden korosztály kedvel a szigeteken.
A maldívok képzett kézművesek, ami számos művészeti ágban és mesterségben megnyilvánul. Az ügyesen kifaragott korallkövek Hukuru Miskiiy-n, a bonyolult zománcművészet, a szépen megszőtt gyékényszőnyegek, amiket a fioari-i asszonyok készítenek és a képzett szakemberek által készített kalligráfiák, amiket a mecsetekben is láthatunk mind a művészetek gazdagságáról tanúskodnak.

Információk a Maldív-szigetekről

Maldív-szigetek az Indiai-óceánon található, 19 szigetcsoportból álló lánc, délnyugatra Indiától és Srí Lankától. Észak-déli irányban kb. 800 km hosszan nyúlik el kicsivel az Egyenlítőn túlra. A szigetek ritkán emelkednek 2,5 méternél magasabbra a tengerből és egyikük területe sem nagyobb 13 km²-nél. Érdekesség, hogy ez az ország rendelkezik a legalacsonyabban fekvő legmagasabb ponttal, tekintettel arra, hogy a Maldív-szigetek legmagasabb pontja mindössze 2,4 m tengerszint fölött. A szigetek összterülete mintegy 300 km². Egy-egy szigeten 200-300 ember lakik, a szigetek önellátóak, így csak a főbb élelmiszereket, a rizst és a teát importálják Indiából. Az alacsony tengerszint feletti magasság miatt a szigetek létét a globális felmelegedés miatti tengerszint-emelkedés fenyegeti. A Maldív Köztársaság 26 atollja összesen 1192 szigetre és 20 kerületre van osztva. Atollvezetők irányítanak, akiket az elnök választ. Male főváros a kormány irányítása alatt áll. A lakosság indiai, valamint szingaléz és maláj származású. Az ország nyelve a szingalézzel (Srí Lanka hivatalos nyelve) rokon maldív nyelv, az írásuk arab eredetű. A lakosság az Afrikából ideszármazott feketék, az Ázsiából bevándorló arabok, és a Madagaszkárról ideérkezett malgasok keveredéséből jött létre. A Maldív-szigetek az egyik legismertebb trópusi paradicsom a világon, több száz fehér homokos szigettel, ahol a hőmérséklet többnyire csak éjszaka csökken 25 °C alá. Autók és utcák csak két helyen, a fővárosban illetve Fuvamullah-szigeten találhatók. Bal oldali közlekedés van, amit a britektől örököltek, két nemzetközi reptérrel rendelkeznek: a Malé International Airport a Hulhulé-szigeten és a Gan International Airport a Gan-szigeten. A legfőbb közlekedési eszköz a hajó.

maldiv

MALDÍV-SZIGETEK

1.200 €/fő-től

Bécsből repülővel, szállás reggelivel

 

Tovább a maldív-szigeteki AJÁNLATOKRA

GYORS ajánlatkérés az ŰRLAPON


 *
 **
 ***
 ****
 *****