MALAJZIA

5.200 €/fő-től

Bécsből repülővel, szállás reggelivel

 

malajzia

 

Tovább a malajziai AJÁNLATOKRA


GYORS ajánlatkérés az ŰRLAPON


 *
 **
 ***
 ****
 *****
 

 

 

Érdekességek

A multikulturális (maláj, indiai, kínai, portugál) társadalomnak köszönhetően az ország maga a gasztronómiai paradicsom. Földrajzi tekintetben az egyes vidékek éppoly változatosak, mint a már említett kultúra. A fehér homokos tengerpartok, a dús esőerdővel borított hegyek, a kristálytiszta folyók és dzsungelek sokasága Ázsia legkellemesebb úti céljává teszik Malajziát a párok körében.

-A malájok rengeteg halat esznek, ennek ellenére a friss hal szagát nem szeretik. Mielőtt elkészítenék belőle a finom ételt, vízbe áztatják, amibe citromlevet facsarnak. Ugyanígy a csirkehúst is beáztatják egy kicsit, hogy a nyálkás részt könnyebben le tudjak húzni.
- Ha itt elmegyünk egy étterembe, és csak inni szeretnénk, de a gyerek szívesen bekapna pár falatot, nyugodtan előhúzhatjuk a boltban vásárolt sült csirkét, nem szólnak érte.
-A melegben Magyarországon előjönnek a legyek. Itt az idő ellenére alig látni, hangyából viszont annál több van. Főzés után azonnal rendet kell tenni, mert a pirinyó élőlények (sokkal kisebbek, mint otthon) azonnal megjelennek.
- Házi praktika, talán néhányan ismerik is: olló-, késélezés: végy egy bögrét, fordítsd föl, s a talpa szélen borotvaélesre élezheted ollódat, késedet.

- A malájoknak nincs vezetéknevük, a gyerek az apa keresztnevét kapja meg. Pl.: Janos Ali bin Yusof ( bin=valakinek a fia, bint=valakinek a lánya)
- Itt a benzin nagyon olcsó ( kb 120Ft ), ezért ha csak pár percre ugrik ki valaki az autóból, nem állítja le a motort, sőt, ha indul valahova, előre beindítja az autót ( kb. fél, egy órával előbb), hogy a légkondi lehűtse a kocsit, mire beszállnak az utasok.
- A melegre való tekintettel az emberek naponta 2-3-szor fürdenek, így nagyon sok munkahelyen építenek fürdőszobát is.
- Ha az ünnep hétvégére esik, megadják a hétköznapokban. Pl.: Ha május elseje vasárnapra esik, akkor a hétfői nap munkamentes lesz.

„Bár a fa olyan magasra nõ, a lehulló levelek visszatérnek a gyökérhez.”
Maláj közmondás

 

Ajánlatkérés: 

Weboldalunkon kérhet ajánlatot az alább látható űrlap kitöltésével, illetve konkrét ajánlatokat is kereshet magyarországon egyedülálló keresőrendszerünkben!

malajzia

 MALAJZIA

5.200 €/fő-től

Bécsből repülővel, szállás reggelivel

 

Tovább a malajziai AJÁNLATOKRA

GYORS ajánlatkérés az ŰRLAPON


 *
 **
 ***
 ****
 *****