KENYA

1.300 €/fő-től

Bécsből repülővel, szállás, teljes ellátás

 

bali

 

Tovább a kenyai AJÁNLATOKRA


GYORS ajánlatkérés az ŰRLAPON


 *
 **
 ***
 ****
 *****
 

 

 

 

Érdekességek

A hétköznapi, számunkra jelentéktelennek tűnő párbeszédek, üdvözlések, köszönési formák és az erre adandó kötelező válaszok, például Hujambo? - Sijambo! (Sebaj? - Sebaj!); Mambo? - Poa! (körülbelül Mizújs? - Oké!) nagyon fontosak a szuahéli ember számára. Egymás közt is képesek elcsevegni udvariasan és szertartásosan - gyakorlatilag a semmiről.

Ha az ember megfelelően válaszol, a helyiek rendkívül elégedettek! Hiszen az üdvözlet mentalitásukat is hordozza, a válasz ennek felismerése, elfogadása. A varázsszavak, melyekkel - mint önnön életszervező elveikkel - az idegent is fogadják: Hakuna matata! (Semmi gond!), Pole pole! (körülbelül Nyugi, nyugi!), Usiwe na wasiwasi! (Ne nyugtalankodj!), és sorolhatnám. Először persze olybá tűnhet, hogy minden fehér embert izgágának, aggódónak, idegbajosnak tartanak. E kulcskifejezésekkel azonban egyszerűen csak használati utasítást adnak világuk működésének törvényszerűségeihez.

Elhelyezkedése

A Kenyai Köztársaság egy Kelet-Afrikában, az Egyenlítő mentén fekvő ország. Északról Etiópia, északnyugatról Szudán keletről Szomália, délről Tanzánia, nyugatról Uganda és délkeletről az Indiai-óceán határolja. A keskeny parti síkság 500-600 méter magas dombvidéki tájjal megy át a Kelet-afrikai-árok által két részre osztott Kelet-afrikai-magasföldbe.

Kenyáról

Kenya főként csábító állatvilága miatt olyan közkedvelt úticél. A Kenyában élő állatfajok védettek, tehát látni egy oroszlánt, leopárdot, vagy elefántot életre szóló élményt jelent. A helyi szavannákon zsiráfok, gepárdok, bivalyok, elefántok és oroszlánok élnek. Ezért Kenyában járva ne hagyjuk ki a szafarit.

Ragyogás-hegye

Nevét a Kenya-hegységről kapta mely kikuju nyelven a "ragyogás-hegye" jelentéssel bír. Az országot jórészt feltehetően a busmanok őseinek leszármazottai lakják. Szamburuk, kikujuk, lúók, kambák, szomalik, turkanák, kisziik, rendilék, gabrák, boranák, ndorobók, pokotok, el molok és a maszájok. Ebben a fantasztikus országban mindent megtalál. A lehetőségek száma végtelen: homokos, korallzátony által védett tengerpartot, érintetlen természetet, Kelet-Afrika jellegzetes vadállatait eredeti környezetükben, szabadon, valamint megtekinthetik a modern nagyvárost felhőkarcolókkal, nyüzsgő, forgalmas kikötővárost, üdülőövezetet és kicsiny falvakat; több ezer méter magas hegyeket, végtelen síkságokat, ligetes domboldalakat, hatalmas és aprócska tavakat; óriási tea- és kávéültetvényeket, egzotikus gyümölcsöket termelő farmokat; történelmi emlékeket az őskortól a közelmúltig, az iszlám, a hindu és a keresztény kultúra izgalmas keverékét.

Fontos!

A fényképezéssel óvatosan kell bánni, mivel sok kenyai azt tarja, hogy ha valaki lefényképezi őket, akkor ellopja a lelküket. A massai törzs tagjait, ha engedik, le lehet fényképezni, de fizetni kell érte. 

bali

 KENYA

1.300 €/fő-től

Bécsből repülővel, szállás, teljes ellátás

 

Tovább a kenyai AJÁNLATOKRA

GYORS ajánlatkérés az ŰRLAPON


 *
 **
 ***
 ****
 *****