DUBAI

470 €/fő-től

Bécsből repülővel, szállás reggelivel

 

dubai

 

Tovább a dubai AJÁNLATOKRA


GYORS ajánlatkérés az ŰRLAPON


 *
 **
 ***
 ****
 *****
 

 

 

 

Dubai kultúrája

Dubai kultúrája nagyon sokat változott az utóbbi két évtizedben. A várost a kanyargós folyó választja két részre, amiből a déli, amit Bur Dubainak hívnak, megőrizte tradícióit, míg az északi rész, Deira, egy nyüzsgő kultúrájú városrésszé vált.
Dubai a sok betelepedő külföldi miatt a világ egyik legkozmopolitább állama lett. A hivatalos vallás a muszlin, de elterjedt a hinduizmus, a kereszténység és a szikhizmus is. Akárcsak a vallás, egy ország kultúráját a nyelve is meghatározza. Dubaiban a hivatalos nyelv az arab, de számos más nyelvet is használnak a mindennapi életben, mint például az angol, a hindi vagy az undu. Az Egyesült Arab Emirátusokban (így Dubaiban is) a khaliji hagyományok voltak az uralkodó motívumok, zenei világát pedig a beduin népzene különböztette meg más országokétól. A liwa zenei irányzat is elterjedt az Emirátusok területén, de ezt főleg az afrikai származású közösségekben lehet felfedezni. Ez a tánc és zene generációról generációra szállt, és maradt fent. A fiatal lányok tánc közben a hajukat ringatják, és testük kifejezőerejét használják fel, amire a férfiak csatamozdulatokkal reagálnak, sikeres vadászatot imitálnak, amihez gyakran szimbolikusan dárdákat és tőröket használnak.

A legkedveltebb szabadidős tevékenységek Dubaiban a brunch, a sivatagi szafari és kempingezés. A brunch a reggeli és az ebéd összeházasításából született: nem más, mint egy délutánba nyúló, hosszú ebéd. A hétvége Dubaiban péntekre és szombatra esik, így a pénteki brunch az egyik legkedveltebb hétvégi időtöltés. Bármelyik hotelba vagy klubba látogat is el a turista, pénteken pazar választékra számíthat. Dubai családcentrikussága folytán a gyerekek szórakoztatásáról is mindig gondoskodnak a hotelek a brunchok alkalmával. Dubai éjszakai életéről is ismert. A klubok és bárok többnyire a hotelekben találhatók a szeszes ital-törvények miatt. 2008-ban a New York Times is Dubait javasolta a bulizni kívánó turistáknak. Az evés-ivás mellett természetesen rengeteg más lehetőséget is kínál a város a szabadidő kellemes eltöltésére. Színház, mozi, koncertek, lóverseny, vízi sportok. Dubaiban lehetséges egyik nap a tengerparton sütkérezni, másnap a híres Sky Dubaiban síelni, ahogy számtalan élményfürdő és színházi programok is rendelkezésre állnak.

dubai

 DUBAI

470 €/fő-től

Bécsből repülővel, szállás reggelivel

 

Tovább a dubai AJÁNLATOKRA

GYORS ajánlatkérés az ŰRLAPON


 *
 **
 ***
 ****
 *****