DOMINIKA

890 €/fő-től

Bécsből repülővel, szállás all inclusive

 

dominika

 

Tovább a dominikai AJÁNLATOKRA


GYORS ajánlatkérés az ŰRLAPON


 *
 **
 ***
 ****
 *****
 

 

 

 

Az emberek vidámak és akár az utcán is megállnak táncolni, ha valahol kiszűrődik a zene, majd tovább mennek. Bár nagy többségük szegény, de éhezni szinte lehetetlen, mert több, mint 100 féle zöldség, gyümölcs terem, jó részük vadon is. Egy helyi idegenvezető szerint a dominikai ember olyan, ha véletlenül 3 napra való jövedelemhez jut, akkor a következő két nap nem dolgozik. Az meg azért sokat elárul, hogy a legnehezebb munkát, a cukornád aratást, a szomszédos Haitiból érkező vendégmunkások végzik. Nem csak az európai vagy éppen amerikai turisták kedvelik ezt a vidéket, hanem például a kék bálnák is. Minden évben lejönnek északról január-február környékén, hogy ebben a kellemes, meleg tengerben hozzák világra utódaikat. Ekkor persze a bálnales a sláger. A helybéliek már ismerik a bálnák szokásait, így viszonylag jól eltalálják az időpontot a kiránduláshoz. Különleges látvány 30-50 méterről megpillantani ezeket a hatalmas állatokat, amint természetes környezetükben, a bámuló turistákkal mit sem törődve méltóságteljesen úsznak el mellettünk.

Az ország keleti részén található Punta Cana kétségkívül az egyik legszebb, ha nem a legszebb strandszakasza a karib szigetvilágnak. A finomhomokos tengerparton pálmafák hűs árnyékából gyönyörködhetünk a horizonttal egybeolvadó tengerben. De nem csak a pihenni vágyók, hanem a vizisport szerelmesei is megtalálják a hozzájuk illő programokat. Az itt található szállodák pedig all inclusive ellátással és számos kikapcsolódási lehetőséggel kényeztetik vendégeiket. 

Mivel a sziget két oldalán nem ugyanakkor van az esős évszak, kulcskérdés tehát az utazás foglalásánál, hogy melyik időszakban és északra vagy délre tervezik-e az utat. Télen a víz hőfoka miatt már ajánlatos búvárruhában merülni. A felszíni átlaghőmérséklet 18-27 fok között ingadozhat, vízhőmérséklet 25-29 fok között.

Az első európai a szigeten Kolombusz Kristóf volt, aki több mint 500 évvel ezelőtt India helyett a mai Dominikai Köztársaság partjainál kötött ki. A Karib-tenger északi részén található Hispaniola a második legnagyobb sziget Kuba után a térségben. A szigeten két ország osztozik, az egyik a meglehetősen elmaradott és turistákat egyáltalán nem vonzó Haiti, míg a másik a Dominikai Köztársaság a sziget keleti oldalán. Az idelátogatók azóta sem tudnak betelni a sziget szépségével: végeláthatatlan fehér homokos tengerpartok, kókuszpálma ligetek, napfény és kristálytiszta azúrkék tenger vár ránk ebben az édenkertben. Dominika gyönyörű tengerpartján kívül egyéb természeti, kulturális és történelmi érdekességekkel is büszkélkedhet. Itt található a karib térség legmagasabb hegye, legnagyobb tava, valamint a főváros Santo Domingo óvárosa a világörökség része.

Időzóna eltérése Magyarországhoz képest -5 óra.

dominika

 DOMINIKA

830 €/fő-től

Bécsből repülővel, szállás reggelivel

 

Tovább a dominikai AJÁNLATOKRA

GYORS ajánlatkérés az ŰRLAPON


 *
 **
 ***
 ****
 *****