AJÁNLATKÉRÉS

+36 70 380 8504 / +36 1 430 1778

info@egzotikusutak.com


 *
 **
 ***
 ****
 *****
 

Az országról

Ausztrália a végtlenbe nyuló homokos tengerpartokról és a hatalmas sivatagokról nevezetes. A modern városokat óriási kiterjedésű üres területek veszik körül, lehetőséget adva a természetes környezet, az Outback felfedezésére. Jelentősebb városai Sydney, Perth és Melbourne. Ausztrália körül sok sziget található a Csendes-Óceánon, ezek népszerű célpontok a turisták körében. Az ország legfőbb természeti látnivalói a végtelen homokos tengerparti strandok, amelyek vonzzák a nap szerelmeseit a világ minden tájáról. A hatalmas hullámoknak és a merőleges partoknak köszönhetően a szörf kultúra nagyon fejlett, a legismertebb strandok a Surfer's Paradise és a Bondi Beach. A Darwin közelében található természetes termálforrások tökéletes lehetőségek a lazításra és feltöltődésre. A Nagy Korall Zátony a búvárok paradicsoma, a világörökség része, a leghíresebb és legjobb merülőhely a Földön. Életre szóló élményt nyújt, de tapasztalt vezető nélkül nem szabad nekivágni - cápák is lehetnek a közelben.Az élővilág egyedülálló és izgalmas, láthatunk koalákat, kengurukat és wombatokat. A nemzeti parkokban figyelhetjük meg őket a legjobban természetes környezetükben ketrecek nélkül. Fapados légitársaságok olcsóbb megoldást jelentenek, de a legtöbb nagy óceánjáró hajó is megáll a Sydney-i kikötőben. Jó minőségű utak, autópályák kötik össze a városokat, bérelt autóval eljuthatunk bárhová, viszont a távolságok elég nagyok, ezt figyelembe kell venni a tervezéskor.

Milyenek az ausztrál emberek?

A turisták tapasztalata szerint nagyon barátságosak a külföldiekkel szemben, de ők egymás közt is ilyenek. Egyszerű, őszinte lelki beállítottságú emberek, szívesen útbaigazítják az idegent. A hivatalokban udvariasak, figyelmesek, segítőkészek, gyakran mosolyognak és nem is vesznek mindent komolyan. Az ausztrál ember a maga természetességével nagyon jó humorú. Nagy sörívók, a világ negyedik legnagyobb sörivója az ausztrál ember. De nem részegesek és rendkívül hazaszeretők. A legtöbb helyen köszönés után automatikusan megkérdezik: "How are you?", nem mintha túlzottan érdekelné őket az, hogy ki hogy van. Ez inkább csak egy udvariassági kérdés, amire hasonlóan kell visszakérdezni. Az angolul beszélő népek kétszer fognak kezet. Egyszer a bemutatkozáskor, máskor a végleges elbúcsúzáskor. Nem naponta kétszer, hanem egy életben kétszer.  
Ami az étkezést illeti: délben, általában csak szendvicset fogyasztanak, a nagy étkezést inkább estére időzítik. Természetesen vannak olcsóbb éttermek, bisztrók, ahol 18-20 $-ért meg lehet ebédelni, vagy vacsorázni. Hogy tudjuk, ez az összeg egy órai munkabér. Közben megisznak 1-2 pohár sört vagy bort, egy pohár 2,50- 4,00 $-ba kerül. Nyáron gyakran tartanak partikat, amikor nyárson sütik meg a marha, birka, disznó, kenguru húst, emu szeleteket, csirkét, rákokat. Körítésként burgonyát, zöldsalátát fogyasztanak. Zene mellett iszogatnak és beszélgetnek. Az összejövetel neve B.B.Q - kiejtve "Bár Be Kjü".

Közlekedés: Nagy ritkán látható összekarcolt vonatablak, a vonatszerelvények nincsenek összefirkálva, összevagdosva, mint hazánkban. Történnek karambolok, autóbalesetek, főleg a fiatalok és az idősek körében. De a zebrán vigyáznak a gyalogosra. Ha indexel valaki, azt udvariasan beengedik. A buszsávban viszont csak buszok közlekednek. A vezetők udvariasak, nem dudálnak rá senkire, türelmesen megvárják, amíg a vezető eldönti, merre akar menni. 

Az Ön ausztráliai utazása:

Ossza meg velünk álmai ausztráliai utazását és mi vállaljuk, hogy 24 órán belül a lehető legjobb ár-érték arányú ajánlatot állítjuk össze Önnek, amely semmilyen kötelezettséget nem von maga után. 

Az "Elküldés" gombra való kattintás után cégünk egy e-mailt kap, mely az Ön kritériumait tartalmazza. Az utazást ezután az Ausztráliára specializálódott kolléganőnk kezdi el kidolgozni. Az ajánlat minden esetben részletesen leírt útitervet, idő- és menetrendet tartalmaz, valamint az utazáshoz szükséges teljes összeget pontosan tartalmazza.

Az ajánlat elkészültét követően kolléganőink felkeresik Önt telefonon.

Az ajánlat esetleges elfogadása után kolléganőnk tájékoztatást nyújt a fizetési feltételekről, valamint a további formális teendőkről.

Húsz év tapasztalatával és több ezer elégedett ügyfelet törzsutasaink között tudva bátran vállaljuk élete legszebb és legemlékezetesebb nyaralásának összeállítását.